Αναπτυξιακά Θέματα

Αναπτυξιακά Θέματα (127)

Θεαματική αύξηση παρουσιάζει στην Ελλάδα και ευρύτερα στην Ευρώπη το ηλεκτρονικό εμπόριο μετά την έναρξη των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του SARS-CoV-2.

Read more...

Πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που χρειάστηκε να ασχοληθούν πιο εντατικά με τα logistics, αναζητώντας χώρους να αποθηκεύσουν το εμπόρευμά τους.

Read more...

 

Καθώς η πρώτη φάση του lockdown φτάνει στο τέλος της, η αποτυχία των περισσότερων e-shops να εγγυηθούν παραδόσεις σε λογικούς χρόνους, αλλά και στη συνέχεια να τους τηρήσουν, αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την ανεπαρκή στελέχωση σε εταιρείες logistics, courier ή τα τμήματα logistics εμπορικών εταιρειών για την επόμενη ημέρα.

Read more...

Στο +50% τα logistics οι ανάγκες σε προσωπικό καταστημάτων και εργατικό δυναμικό (pickers, οδηγοί, αποθηκάριοι, χειριστές μηχανών) έχουν αυξηθεί. Στον τομέα των logistics, παρατηρείται αύξηση 50%. 

Read more...

 

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην «Αποθήκευση και υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες» (logistics), παρουσίασε αύξηση 12,1% το δ' τρίμηνο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριμήνου 2018, έναντι αύξησης 1,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2018 προς το 2017.

Read more...

Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό σχεδόν κάθε κρίκο της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, από τις πρώτες ύλες και τα εξαρτήματα ως τα μεταποιημένα προϊόντα,

Read more...

Τι πιστεύετε ότι θα χαρακτηρίσει τα logistics τα επόμενα χρόνια; Αυτό το ερώτημα ετέθη, μεταξύ άλλων, στο televoting που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του 2ου συνεδρίου Logistics του Supply Chain Institute στη Θεσσαλονίκη.

Η απάντηση που συγκέντρωσε τις περισσότερες απαντήσεις (71%) ήταν η ταχύτητα παραδόσεων (σμίκρυνση χρόνου μεταξύ παραγγελίας – παραλαβής).

Read more...

Μάρκετινγκ και logistics βρίσκονται σήμερα στην ψηφιακή εποχή όλο και πιο κοντά απ’ ό,τι ήταν πριν μερικά χρόνια. Για αυτό τον λόγο το καινοτόμο μάρκετινγκ χρειάζεται πρωτίστως καινοτόμα logistics,

Read more...

Η επικαιροποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τα Logistics με ένα μοντέλο το οποίο θα βοηθά στη μελέτη των διαμορφούμενων συνθηκών και των αναδυόμενων ευκαιριών 

Read more...

 

Εννέα στις δέκα εταιρείες, θεωρούν πως η συσκευασία θα παίξει σημαντικό ρόλο στα logistics στα επόμενα 3-5 χρόνια. 

Read more...

Newsletter

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφτείτε στο newsletter μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνείστε μαζί μας για  οποιαδήποτε πληροφορία.

  • ΤΗΛ: +30 23510.20940
  • ΦΑΞ: +30 23510.47860